ΕΡΤ και άλλες copy-paste πολιτικές…

image_pdfimage_print

COPY: Τον Ιούλιο του 2011, σε Έκθεση του ΔΝΤ, αναφερόταν η δέσμευση να περάσει από την Ελληνική Βουλή, στα μέσα Αυγούστου, νομοθεσία για το κλείσιμο, την συγχώνευση ή την συρρίκνωση συγκεκριμένων δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων (οι ονομασίες τους υπογραμμίζονται – για την ΕΡΤ προβλεπόταν η συρρίκνωση). Και τον Δεκέμβριο του 2011, σε άλλη Έκθεση του ΔΝΤ, επαναλαμβανόταν  η υποχρέωση για κλείσιμο ή συγχώνευση των ίδιων δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων στο πλαίσιο των δημοσιονομικών στόχων 2012-2014(Εικόνα 1):


Εικόνα 1

PASTE 1: Η κυβέρνηση κάνει paste τα ονόματα των οργανισμών και των  επιχειρήσεων από τα αγγλικά στα ελληνικά και νομοθετεί σύμφωνα με τους όρους και στα χρονικά όρια που ζητούσαν οι δανειστές( στο άρθρο 66, Παρ. 1 του νόμου 4002, που δημοσιεύτηκε στις 22/8/2011. Μεταξύ άλλων, τον νόμο υπέγραψε και ο κ. Βενιζέλος(Εικόνα 2):

Εικόνα 2


PASTE 2: Οι κ.κ. Κεδίκογλου και Στουρνάρας κάνουν νέο paste και εξειδικεύουν το πρώτο paste του νόμου 4002/2011 στην περίπτωση της ΕΡΤ κάνοντας βέβαια «closure» και όχι «downsizing» όπως αρχικά προβλεπόταν -χωρίς όμως να αναφέρεται ξανά στην Έκθεση του ΔΝΤ τον Δεκέμβριο του 2011(Εικόνα 3):

Εικόνα 3

Συμπέρασμα: Οι δανειστές και οι Έλληνες πολιτικοί υπάλληλοί τους μπορούν «χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ» να ψεύδονται και να υποκρίνονται, αλλά τα ίδια τους τα πεπραγμένα τούς γελοιοποιούν…
Δ. Τρικεριώτης(Follow on Twitter)