«Ιστορίες για Aγρίους» του Νταμιάν Σιφρόν

image_pdfimage_print

relsavΌταν η ώρα του λογαριασμού με το παρελθόν έρχεται απρόσμενα. Όταν συνηθισμένες συμπεριφορές απελευθερώνουν τα ένστικτα. Όταν συγκρούεσαι ή συνδιαλέγεσαι και συναλλάσσεσαι με το τέρας της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς. Όταν βιώνεις την ερωτική απάτη. Όταν σε όλα αυτά τα απολύτως καθημερινά ξεφύγει ο έλεγχος, έρχονται οι έξι «Άγριες Ιστορίες», στις οποίες ο καθένας θα μπορούσε να είναι ο ήρωας.

Και όπως η ζωή προχωράει μέσα από το κωμικοτραγικό έτσι συμβαίνει και στην ταινία με την διαφορά ότι σε αυτές τις έξι ιστορίες η κάθαρση που επέρχεται είναι πληρέστερη από αυτήν που συμβαίνει στην πραγματική ζωή. Ίσως επειδή εκεί απελευθερώνονται τα ένστικτα που ελέγχονται ή χειραγωγούνται στην ζωή.

«Ιστορίες για Αγρίους», μια Αργεντίνικη ταινία του Νταμιάν Σιφρόν που αξίζει να δείτε. Ιστορίες που η ατμόσφαιρά τους μπορεί να φέρνει στο μυαλό μια ιστορία της Άγκαθα Κρίστι ή ακόμα και του Έντγκαρ Άλαν Πόε, αλλά που παραμένουν μοναδικής ευρηματικότητας και έμπνευσης.

ΥΓ.  Ο πρωτότυπος τίτλος  «Άγριες Ιστορίες»(relatos salvajes) αποδίδει καλύτερα το περιεχόμενο της ταινίας από την ελληνική του απόδοση «Ιστορίες για Αγρίους».

ΔΤ